Sällskapet Trädgårdsamatörernas logotyp

Här kan du ladda ner STA:s logotyp i olika filformat. Den kan användas till allt från brevhuvuden och hemsidor till tryck i riktigt stort format. Logotypen finns även med text.

Vilket filformat ska jag välja?

Om logotypen ska ligga på en hemsida kan du använda jpg och där har du tre olika storlekar att välja mellan. Men om logotypen ska vara genomskinlig mot en färgad bakgrund använder du png-formatet. Tänk bara på att undvika att lägga den genomskinliga logotypen på en bild, eftersom den då kommer att försvinna.

Om logotypen ska tryckas på ett tryckeri väljer du en eps-fil som går att skala upp och ner till vilken storlek som helst.

Logotyp

Historik

STA:s logotyp, emblemet med linneakransen, var ursprungligen ett exlibris för böckerna i föreningens bibliotek. Det ritades vid slutet av 30-talet av kyrkoherde C. A. Areskog. Genom åren har det omarbetats från svartvitt till färg; kopierats, förstorats, förminskats och ibland kanske också förvanskats. I början av 2000-talet fanns det inte längre någon originallogotyp tillgänglig. Det cirkulerade ett antal olika versioner inom föreningen, ingen av dem vektoriserad. Vid STA:s ombudsmöte 2010 beslutades att logotypen skulle ses över och ett vektoriserat original tas fram. (En vektoriserad bild kan ändras till vilken storlek som helst utan att skärpan går förlorad.) Våren 2011 gjordes en nytt logotyporiginal – det är det som du kan ladda ner från den här sidan.

Färger som ingår i logotypen:
Rosa: d9939b
Grön: 1b963c
Gröna skuggor: 066835
Brun: a95c30
Svart: 000000

 


Typsnittet i tilläggstexten är Gill Sans regular. Texten är inte en del av logotypen, men typsnittet är detsamma som tidningen Trädgårdsamatören har i rubriken och kan fungera som en extra igenkänningsfaktor.