Härliga naturupplevelser och många intressanta privatträdgårdar utlovas på årets STA-resa. Denna gång styr vi kosan norrut och besöker trädgårdsentusiaster ovan polcirkeln. Häng med på tur 6-12 juni!

Tromsö och Harstad i norra Norge är målet för årets STA-resa. Vi får bland annat uppleva världens nordligaste botaniska trädgård, den arktiskt-alpina botaniska trädgården i Tromsö. Den ligger på nästan 70 grader nordlig bredd men tack vare att en del av golfströmmen går upp längs Nordnorges kust är klimatet ändå förvånansvärt milt.

Preliminärt program

På programmet står flera mycket sevärda trädgårdar, guidning i Tromsö botaniska trädgård och en fjällvandring i det makalösa bergslandskapet med alla sina fjordar och rika flora. Efter några dagar i Tromsö åker vi med buss till Harstad som ligger på Hinnöya, Norges största ö, cirka 30 mil sydväst om Tromsö. Där träffar vi växtkännaren Magnar Aspaker, en välkänd alpinodlare med en trädgård full av spännande perenner. Det blir också en heldagstur till Langöya. Där får vi njuta av fantastiska vyer och besöka några riktigt fina trädgårdar. Läs mer om hur du anmäler dig här.