Var med i vår fototävling

Kanske har du redan några riktiga pangbilder? Annars är det inte för sent att gå ut och fotografera – årets specialtema är ju höst! Skicka in dem senast 1 november.

Alla kan vara med. Tidigare vinnarbilder är tagna med allt från mobil till systemkamera. Känslan i bilden betyder ofta mer än vilken utrustning du använder. Enda kravet är att du är medlem i Trädgårdsamatörerna.

Årets tävlingsklasser:

Växtporträtt – i trädgård eller natur
Vy eller miljö i trädgård eller park
Höst är årets specialtema

Vinster från Impecta fröhandel

I varje tävlingsklass:
1:a pris Presentkort på 500 kr
2:a pris Presentkort på 300 kr
3:e pris Presentkort på 200 kr

Gör så här:

 • Skicka in dina bilder senast den 1 november
 • Varje deltagare får skicka in max 3 bilder per klass.
 • Mejla bilderna senast 1 november till: STAfototavling@gmail.com
 • Skicka bilderna i ett mejl per tävlingsklass
 • Ange tävlingsklassen som rubrik i mejlet: Växtporträtt/Vybild/Höst
 • I texten i mejlet skriver du ditt namn, e-postadress och medlemsnummer. (Medlemsnumret hittar du på din senaste faktura eller på baksidan av tidningen).
 • Frågor kan ställas till e-postadressen: STAfototavling@gmail.com

Lycka till!
önskar styrelsen genom Owe Jaktlund

Tävlingsvillkor:

 • Du måste vara ensam upphovsperson och innehavare av upphovsrätten till bilderna.
 • Finns människor som går att identifiera på bilderna ska de vara tillfrågade om de vill vara med och införstådda med eventuell publicering. Om du fotograferar barn måste du ha föräldrarnas tillåtelse.
 • Bilderna ska vara högupplösta, minst 3000 pixlar på bildens längsta sida. Högsta upplösning på mobilkameran brukar räcka bra.
 • Bilderna får inte innehålla synligt fotografnamn, text eller logotyp.
 • Alla tävlingsbidrag får fritt publiceras i STA:s kanaler i samband med information om tävlingen.
 • Du måste vara medlem i Trädgårdsamatörerna.

Juryn nominerar 10 foton i varje klass. Dessa läggs upp på hemsidan där alla kan rösta på sina favoriter hela december. Resultatet publiceras i TA 1:2023 och på Trädgårdsamatörernas hemsida, Instagram och Facebook-grupp.
Vinnarbilderna visas i Trädgårdsamatörernas monter på Trädgårdsmässan i Älvsjö.

Här är tävlingsjuryn som nominerar bilderna:

Owe Jaktlund

Owe Jaktlund

Trädgårdsamatör sedan 1984, men fotointresserad långt tidigare. Jag var en av redaktörerna för TA i närmare 20 år fram till för drygt fem år sedan och sitter nu i riksstyrelsen. Jag är sällan utan kamera och fotograferar nästan varje dag, huvudsakligen växter i trädgård och natur, men gärna också insekter.

Ulrika Bohman

Ulrika Bohman

Trädgårdsintresserad har jag varit sedan barnsben, men trädgårdsamatör blev jag för cirka 20 år sedan. Fotointresset har även det funnits med genom livet. Jag fotar ofta växter, trädgård och natur men tycker även det är roligt att utmana mig själv och lära mig mer om teknik genom att fota exempelvis sport. Kameran är ofta med och jag jobbar på att fånga det jag ser.

Gabriella Dahlman

Gabriella Dahlman

Som fotograf har man fördelen att kunna ägna sig åt det man brinner för, i mitt fall växtlighet och trädgård. Jag har frilansat för olika trädgårdstidningar och bokförlag i 25 år, och fortfarande älskar jag att försöka fånga och återge trädgården, eller växten som jag fotograferar. Mitt senaste uppdrag var boken "Ulla Molin: Konsten att skapa den tidlösa trädgården".