Vi ses väl på Mässan?

För många är Trädgårdsmässan i Stockholm startskottet på årets odlingssäsong. Här kan man träffa trädgårdsvänner från hela Sverige och inspireras till nya projekt och växtinköp.
Trädgårdsamatörerna är som vanligt på plats, du hittar oss i monter A03:24 på Rådgivningsgatan. Här kan du köpa ovanliga och vanliga växter som medlemmar producerat, botanisera i den fina fröbaren och hitta frö till växter du inte kan köpa i handeln och få råd av kunniga medlemmar. Eller bara slå dig ner en stund och prata trädgård med likasinnade.
Missa inte ”Dagens tråg” där en av föreningens medlemmar demonstrerar plantering i tråg. Tid för demonstrationen anslås i vår monter samt i den digitala montern. I den digitala montern kan du via länken redan nu se Trädgårdsamatörerna program och inspirerande filmer.
Du som redan är medlem får en present i form av fröpåsar om du ger dig tillkänna. Glöm inte att ta med trädgårdsvänner som ännu inte är medlemmar. Att bli medlem på mässan är extra förmånligt.
Biljetter till mässan köper du online via www.nordiskatradgardar.se. Uppge rabattkoden för medlemmar som du hittar i tidningen Trädgårdsamatören, så betalar du endast 135 kronor. Koden finns också på hemsidan, bakom inloggning.
Trädgårdsamatörerna arrangerar två föredrag på Kunskapsscenen:
Fredag 31 mars 14.30
Hållbar trädgård – för framtiden
med Frida Tollerz från Gotland. Frida träffas i vår monter efter föreläsningen för de som har frågor till henne.
Lördag 1 april 12.30
Vårblommor i trädgårdslunden
med Ulf Sill, välkänd trädgårdsamatör. Ulf kommer att
sälja växter i vår monter torsdag – lördag. Då finns det även möjlighet att ställa frågor till
honom.

 

Bild från trädgårdsmässan 2022, fotograf Agneta Bergström

Vill du sälja växter på mässan?

Vi vill gärna att många medlemmar bidrar med egenproducerade växter till försäljningen i montern. Ni måste inte stå på mässan utan försäljningen kan ske med hjälp av de medlemmar som bemannar montern.

Meddela oss på adressen charlotte.ostring@yahoo.se om du tror dig ha växter till försäljning. Själva organisationen av försäljningen och även om vi måste begränsa antalet plantor per försäljare kommer att bero på hur många som är intresserade. Så tidigt som i slutet av mars kan plantorna inte vara så stora, men de kan ändå vara attraktiva.

Försäljningsväxter

  • ska vara försedda med två etiketter – en med vetenskapligt och gärna även svenskt namn och en med försäljarens namn och priset på växten.
  • om växten inte blommar eller det inte syns så mycket i krukan kan det vara bra med en bild, men det är inget krav