Öppen trädgård

Att få besöka andra medlemmars trädgårdar är en höjdpunkt för en trädgårdsamatör. Genom besök i andras trädgårdar får vi med oss idéer och inspiration. Ofta blir det tid för fika och trädgårdsprat med likasinnade.

En del trädgårdar tar emot besök om du först ringt och kommit överens om en tid. Här på hemsidan finns ett antal besöksträdgårdar att botanisera bland.

Dessutom ordnas flera öppna trädgårdar som anges i respektive krets program.  En del har på ett givet datum medan andra har det utspritt över hela sommaren. Vissa älskar att visa upp sin trädgård medan andra gör det med skräckblandad förtjusning. Genom att bjuda in andra trädgårdsintresserade till din trädgård kan du få hjälp med tips och idéer hur du kan utveckla den. Mångfalden i hur man bygger upp sin trädgård synes oändlig och det är spännande att få se trädgårdar av olika slag och i olika utvecklingsfaser.

Tusen trädgårdar

Många av våra trädgårdsägare deltar under Tusen trädgårdar, som inträffar vartannat år och är ett samarbete mellan trädgårdsjournalisten Gunnel Carlsson, Studiefrämjandet, Riksförbundet Svensk Trädgård, Trädgårdsamatörerna, Fritidsodlarna och Rikare Trädgård.

<<Tillbaka