© Pierre Meyer – AE Médias

Vandrings- och botanikvecka i Pyrenéerna 4-11 juli 2024

Vi provar ett litet annorlunda resekoncept: Man bokar resa och boende själv, men vi vandrar och botaniserar tillsammans.
Vi träffas i Gavarnie, en liten ort högt upp i franska Pyrenéerna (1 368 m) för att vandra och botanisera. Här finns flera vandringsleder, bland annat GR10, som går från Atlanten till Medelhavet, och även en av grenarna på El Camino, vandringsleden till Santiago de Compostela. Man kan få se Gymnadenia gabasiana, Gentiana burseri, Iris latifolia och om man har tur Ramonda myconi och Saxifraga longifolia.
Vi kommer att rekommendera flygbolag och avgångar så att det går att träffas redan på flygplatserna. Vad gäller boende finns några hotell och vandrarhem i Gavarnie, och dessutom finns möjlighet att vara med och dela ett hyrt hus med 6 vandrarhemsbäddar och 3 dubbelrum (billigare alternativ, egna lakan och handdukar, ingen wifi).
Kerstin Petersson som är ”initativtagare och sammankallande” bjuder på lokalkännedom och tillgång till Pyrenéefloror, samt föreslår vandringar. Det blir lätta till medelsvåra vandringar i långsamt tempo. De som vill gå längre och svårare vandringar kan göra det – vi träffas på kvällarna och utbyter erfarenheter om vandringar och växter. Det finns också en möjlighet att bara delta del av veckan, men huset är hyrt 4-11 juli, och Kerstin finns på plats då.
Frågor/anmälan till Kerstin Petersson, Carlina_linaria@telia.com, 08-55 65 93 63, 073-053 59 42