Vi är Sällskapet Trädgårdsamatörerna (STA)

Sällskapet Trädgårdsamatörerna bildades 1938 och vi är en rikstäckande förening som är indelade i 24 lokala kretsar.

Vi är föreningen som vill göra trädgårdar
• mer varierade
• personligare
• rikare på prydnadsväxter

Du kommer långt med intresse och entusiasm, men lägger du till kunskap och nya trädgårdsvänner kommer du ännu längre. Var med på föredrag, kretsmöten, resor, cirklar och trädgårdsbesök så märker du snart att dina kunskaper ökar snabbare än du anat. Var inte rädd att fråga. En trädgårdsamatör delar gärna med sig av sitt kunnande.

Vi gillar växter – gör du?

Lokala kretsar 

Det är i kretsarna den egentliga verksamheten bedrivs. Föreläsningar, studiecirklar, trädgårdsbesök, resor, växtlotterier och växtmarknader brukar stå på programmet. Temamöten och gemensamma inköp är annat som kretsarna anordnar. Kretsarna arbetar också för att få medlemsrabatter på lokala plantskolor. På vår hemsida www.trädgårdsamatörerna .se hittar du till våra kretsar, kan se var de finns och vilka aktiviteter som är aktuella. Tveka inte att kontakta någon i kretsen om du vill veta mer.

Riksmöte 

Varje år anordnas en sammankomst någonstans i Sverige där vi träffas och umgås, besöker trädgårdar och gör fantastiska fynd på växtmarknaden.

Tidningen och webben 

Vår medlemstidning Trädgårdsamatören kommer 4 gånger om året, fullmatad med växtkunskap och odlingserfarenheter. Medlemmarna bidrar i stor utsträckning med material till tidningen. I decembernumret publiceras vår frölista med omkring 2.000 olika frösorter där du som medlem kan beställa fröer. På vår hemsida www.trädgårdsamatörerna.se hittar du information. Vi använder Facebook för att diskutera aktuella växt- och odlingsfrågor.

Historia

Sällskapet Trädgårdsamatörerna bildades den 8 mars 1938. Här kan du läsa mer om vår historia.

Så blir du medlem  

Gå in på ”Bli medlem” och fyll i dina uppgifter. Du får sedan en inbetalningsavi med medlemskort via e-post. Om detta inte fungerar för dig kan du betala via Swish 123 589 7384 eller bankgiro 468-4114, där du anger ditt namn och e- postadress. Därefter skickar du ett mejl till medlem.sta@gmail.com med uppgift om namn, adress, e-postadress, telefonnummer och krets. Du samtycker då till att vi får behandla dina personuppgifter, som vi hanterar enligt dataskyddsförordningen GDPR.

Medlemsavgifter för varje krets 

  • Bohuslän-Dalsland, Göteborg 250 kr
  • Dala-Gästrike, Mälardalen, Värmland 270 kr
  • Halland, Hälsingland, Mittnorden, Nordöstra Småland, Skaraborg,  Uppland, Ångermanland, Öland-Sydöstra Småland, Östergötland 275 kr
  • Blekinge, Närke  280 kr
  • Stockholm, Övre Norrland 290 kr
  • Gotland, Nynäshamn, Sörmland, Södra Småland, Skåne, Älvsborg 300 kr

Vi är medlemmar i FOR – Trädgårdsodlingens Riksförbund – tillsammans med 18 andra organisationer, t ex Riksförbundet Svensk Trädgård, Pelargonsällskapet mfl.

Tillsammans företräder vi fritidsodlare gentemot myndigheter, t ex Jordbruksverket, är remissinstans i frågor som rör oss mm.
FOR har trädgårdsrådgivning , dit kan du mejla  om du har några frågor när det gäller odling: radgivning@for.se
Det går även att ringa: 018-15 26 00.
På FORs hemsida kan du se vilka tider som gäller.
Lär mer om FOR på hemsidan:  www.for.se.

Medlemsservice

Kontakta medlemsansvarig Marina Brokås om du har frågor om STA eller om ditt medlemskap.

E-post: medlem.sta@gmail.com

Nyheter

God Jul och Gott Nytt år!

| Nyheter | No Comments
Vi vill önska alla medlemmar och funktionärer en riktigt god jul och ett gott nytt år.
Omslag TA 4:2020

Årets sista nummer av TrädgårdsAmatören

| TrädgårdsAmatören | No Comments
...kommer i brevlådan hos medlemmarna den 10 december. Där hittar du bland annat ett stort reportage om Karin Björklunds imponerande trädgård i Värmland, får en (mer…)

RÖSTA I VÅR FOTOTÄVLING!

| Nyheter | No Comments
Nu kan du rösta i vår fototävling - tre olika klasser - gå in här. Du har hela december månad på dig - i början av januari publicerar vi vinnarna!

Enkät för fritidsodlare

| Nyheter | No Comments
Vi har via FOR fått en länk till en enkät från EU-kommissionen angående hur vi fritidsodlare köper/säljer småplantor, fröer och annat förökningsmaterial. Svaren ska användas för att påverka en tänkbar…

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.