En trädgård för ögat mat för insekter och fåglar. Vi trädgårdsnördar är växtsamlare utan dess like. Gagnar insekter och fåglar med mat. I våra trädgårdar bidrar vi till en biologiskt mångfald. Hos oss finns maten som ofta inte finns i naturen numera.
Uppsala Trädgårdsamatörer startade i blygsam skala 1979. Verksamheten tog aldrig riktigt fart medlemmarna beslutade att lägga föreningen i malpåse. 1993 startade föreningen igen. Trädgårdsamatörerna är rikstäckande.  (Jag har varit medlem sen 1986 då i riksföreningen) Nu 2018 är vi i Uppsala 370 medlemmar en av de största antalet i föreningen. Vi samarbetar med Svartbäckens odlar förening och Svensk trädgård bjuder  ofta in dem på våra föreläsningar.
Föreningen är för alla växtälskare även de som är utbildade inom trädgård. Vi byter erfarenheter med varandra i en grupp på Facebook som är mycket givande.
Vi får tag i växter som oftast inte går att få i handeln, genom medlemmar som köpt frön från all världens länder säljer plantor åt oss för förmånligt pris.
Vi reser för att se andra medlemmar trädgårdar där man kan få inspiration att bättra vissa delar av sin egen trädgård.
Vår buss är alltid full av växter vi köpt. Numera har vi släpkärra på bussen för att få med allt vi köpt. Vi får lyssna på föredrag  och har det populära växtlotteriet.
Vi har egen tidning vi har en fröförmedling där medlemmarna skickar in fröer som de samlat från sina trädgårdar som man sedan blir tilldelad.
I oktober har vi lökhelg och knöl. Då kommer de främsta trädgårdsexperter internationella och inhemska experter .Vi får då köpa växter som vi ofta inte har sett förut ofta till förmånligt pris.
Fast vi båda är inom yrket har jag kunna ge och få kunskaper.Vi haft öppen trädgård sen1997 trädgården ser inte mera ut så som den såg ut då.Man kommer hela tiden på nya ideer hur man vill ha det.
Nu den 1 september  visar vår lummiga trädgård som blommar mycket även nu  med Clematis blomning överallt svingad i gamla enar och spaljéer. Det är så många som misslyckats med att odla clematis, även jag. Har dock aldrig gett upp. Nu visar jag vilka som är odlings värda vilka sorter det är lönt att satsa på.
Är nöjd och glad att jag har hittat en förening där vi växtnördar samlas och utbyter erfarenheter.

Yta: 840 kvm
Max antal besökare: bus
E-postadress: j.d.hellstrom@gmail.com
Trädgårdens adress: Täljknivsvägen 8, 740 46 Östervåla
telefon:070-518 98 37