Inbjudan Englandsresa – Uppdaterat program

By december 13, 2018mars 20th, 2019Nyheter, Resor, Uncategorized

Res till England med STA i sommar!

Nu är anmälningstiden över och vi ser fram emot att resa till England.

Under resan får du uppleva brittiska trädgårdar tillsammans med andra trädgårdsamatörer den 29 juni-5 juli 2019. Vi besöker flera berömda offentliga trädgårdar, vackra privata trädgårdar och plantskolor. Finalen blir en heldag på den fantastiska utställningen Hampton Court Flower Show utanför London.
Under sommarens resa med Trädgårdsamatörerna tar vi oss med buss genom det vackra engelska landskapet till trakterna runt Dorchester, Bath, Oxford och London.

Så här ser programmet ut:
Lördag 29 juni
Flyg från Arlanda till Gatwick där vi hämtas upp av vår buss. Om ni önskar flyga från Göteborg eller Köpenhamn så ber vi resebyrån ta fram ett förslag till er.
Första stoppet på lördagen blir Wisley Gardens i Woking (www.rhs.org.uk) där vi tillbringar större delen av dagen och får en guidad visning. Wisley ägs av the Royal Horticulture Society (RHS) och lockar trädgårdsintresserade från hela världen. Här finns bland annat en dramatisk klippträdgård, ett glashus med 5000 olika tropiska växter, många perennrabatter samt vackra träd och buskar. RHS bedriver även provodling av olika trädgårdsväxter. Sedan åker vi vidare åt sydväst till Grasmere Hotell i Salisbury.

Söndag 30 juni
Vi besöker The Rare Plant Fair som just denna helg anordnas i trädgården Sculpture by the Lakes i Pallington nära Dorchester. Till marknaden kommer ett antal olika specialplantskolor för att sälja sina växter. Vi åker sedan vidare norrut mot Bath med stopp för besök i en eller två privatträdgårdar. Övernattning på The Royal Hotel i Bath där vi stannar i två nätter.

Måndag 1 juli
På förmiddagen åker vi The Laskett Gardens som ligger nära gränsen till Wales. En stor privat trädgård med fantastiska trädgårdsrum som skapats Sir Roy Strong (känd kulturprofil i England) och hans fru. Under besöket äter vi en picknicklunch i trädgården.
Under eftermiddagen åker vi till Special Plants Nursery nära Cold Ashton. Detta är en spännande plantskola som odlar och säljer ett stort utbud av perenner och stenpartiväxter. Förhoppningsvis kommer vi även att besöka
The Lavender Garden/Ashcroft Nurseries i Tetbury om de har möjlighet att öppna för oss. The Lavender Garden är främst specialiserade på olika sorters lavendel samt buddleja. Vid vårt besök kommer lavendelodlingarna att vara i full blom. Det kommer även att finnas egen tid att utforska staden Bath.

Tisdag 2 juli
På tisdag förmiddag börjar vi med ett besök i Kiftsgate Court Garden. En trädgård som skapats av kvinnor i tre generationer och berömd för sina rosor. Därefter besöker vi Hidcote Manor som är nära granne med Kiftsgate. Hidcote är en av Englands mest berömda trädgårdar. Den skapades av Lawrence Johnson, en hängiven växtsamlare med känsla för trädgårdsdesign. Där finns växter från hela världen. Båda dessa trädgårdar ligger nära eller i Chipping Camden. Övernattning på Ibis Hotel Gloucester.

Onsdag 3 juli
På morgonen åker vi först till Througham Court Garden som är en fantastisk designträdgård ägd av en landskapsarkitekt. Därefter besöker vi Water Perry Gardens nära Oxford. Trädgården var under många år en del en trädgårdsskola för kvinnor men är numera privatägd. Det är en magisk trädgård med vackra träd, buskar och blommande växter. Här finns klassiska rabatter, moderna planteringar och hemliga rum.  Sedan åker vi till London för övernattning i två nätter på St Giles Hotel.

Torsdag 4 juli
Vi tillbringar hela dagen på Hampton Court Flower Show i East Molesey dit vi tar oss med buss. Där finns något för alla trädgårdsintresserade: 500 olika utställare med fantastiska utställningsträdgårdar, montrar med försäljning av växter och massor av trädgårdstillbehör.

Fredag 5 juli
Den sista dagen är ledig för egna aktiviteter. Det kommer att finnas detaljerade förslag till de som önskar göra trädgårdsbesök i London på egen hand eller tillsammans med några av de andra deltagarna. T ex Kew Gardens, Regent Park, Chelsea Physic Garden m fl. Samling på hotellet på eftermiddagen för avfärd till Gatwick.

Brexit & andra brasklappar
Det är också osäkert vad som händer med Brexit. Om det inte är möjligt att ta hem inköpta växter, så kommer något eller några av plantskolebesöken att utgå och ersättas med trädgårdsbesök. Vi har många spännande trädgårdar att välja bland.

Resfakta:
Pris i dubbelrum 15 500 kr vid 30 deltagare, 15 900 kr vid 25 deltagare
Tillägg enkelrum 3 300 kr

Detta ingår:
Flyg Arlanda – Gatwick
Hotell med frukost 6 nätter
4 middagar
Ett lunchpaket
Entréavgifter (ca 2 000 kr)
Bussresor
Buss till Hampton Court enkel resa
Tillkommer:
Resa till Arlanda
6 luncher
2 middagar
Tunnelbana London
Tåg från Hampton Court

Priset beräknas på aktuell pundkurs och  30 respektive 25 deltagare. Resan arrangeras i samarbete med Björcks Resebyrå, Nykvarn. Flyg från Landvetter eller Kastrup offereras på begäran.

Anmäl dig senast 15 februari
Anmälningen blir bindande först när anmälningsavgiften (2000 kr) har betalts in till resebyrån. Betalningsinformation kommer efter anmälan från resebyrån.
Frågor om programmet kan ställas till Anna-Lena Larsson, anna.lena.larsson.3@gmail.com, 073-6833433.
Anmälan och övriga frågor: till Ann-Christine Holmgren, a-c.holmgren@telia.com, 070-5496918.

Länkar
www.ashwoodnurseries.com
www.grasmerehotel.com
www.ibis.com
www.kiftsgate.co.uk
www.nationaltrust.org.uk/hidcote
www.rhs.org.uk
www.rareplantfair.co.uk/our-fairs/2019-sculpture-by-the-lakes/
www.royalhotelbath.com
www.sculpturebythelakes.co.uk
www.specialplants.net
www.stgiles.com
www.thelaskettgardens.co.uk
www.thelavenderg.co.uk
www.christinefacer.com/througham-court-garden-gloustershire
www.waterperrygardens.co.uk